Duurzaamheid

Bij de Bakkers van Verloop draait het om topkwaliteit, vakmanschap en een persoonlijke connectie; 3 dingen die volgens ons hand-in-hand gaan met een duurzamere levensstijl. Wij streven er naar om onze manier van verantwoord ondernemen te blijven ontwikkelen, zowel voor ’t milieu, onze medemens als de maatschappij.

Afval en verspilling

In zowel onze brood- en banketbakkerij als in onze winkels scheiden wij papier & karton, glas, plastic en restafval. Daarnaast gaat al ons overgebleven groot- en klein brood naar de voedselbank, naar partijen die het een 2e kans geven of als diervoeder naar verschillende varkensboerderijen. Niks hiervan eindigt als afval in de container.


Energie

Onze broodbakkerij in Gorredijk, inclusief onze rijskasten, worden verwarmd met de restwarmte die vrijkomt uit de motoren van de vriezers. Dit gebeurt doormiddel van een groot vat water, wat de warmte opvangt en weer opnieuw verspreid. Daarnaast maken wij in ons volledige bedrijf alleen nog gebruikt van LED verlichting.


Lokaal

Naast dat wij alleen nog maar meel en bloem van Nederlandse bodem gebruiken, werken wij voor een deel van onze ingrediënten samen met versmarkt Tres Vers in Sint Nicolaasga. Dit betekent dat producten zoals verse vruchten en broodbeleg in de lunchrooms zoveel mogelijk uit de buurt komen.

Verpakking

Plastic verpakkingen zijn helaas nog niet weg te denken uit onze bakkerij. Ondanks dat verkopen wij in al onze winkels GOTS gecertificeerde, katoenen broodzakken. Zo moedigen we jullie aan om zelf het heft in handen te nemen om het gebruik van plastic te verminderen.

Brouwerswal 20
8401 CZ Gorredijk
0513461282
info@debakkersvanverloop.nl